11 maart 2009

Woensdag 11 maart 2009
DRAMA met de keuken montage.....
HET DRAMA VAN DE KEUKENMONTAGE

Ik werd vanmorgen om half acht gebeld door de monteur van Kwakkel die de keuken moest plaatsen. Hij vertelde mij dat hij niet verder kon, "want er zitten heel veel leidingen en contactdozen, e.d. op de verkeerde plaatsen". Ik schrok, want gisteren had ik nog met Leo (de opzichter) gesproken over het verplaatsen van een wandcontactdoos, maar dit was dus veel ingrijpender.
Ik vertelde de man dat hij maar even met Leo Boeren contact moest opnemen. Daarna zou hij mij terugbellen. Een kwartier later belde Leo mij op en zei: "Hans we hebben een probleem, de aansluitingen kloppen niet. Kun je langskomen? Dan spreken we het even door".
Inwendig vloekend heb ik me snel aangekleed en sprong op mijn fiets met de bouwtekeningen in mijn rugzakje.
Toen ik in mijn flat aankwam, waren de twee monteurs en Leo daar en keken mij aan met een blik van 'nou, het is me wat!".
Leo en de monteurs legden mij uit dat er een aantal zaken niet goed zaten:
  • Drie schakelaars zitten verkeerd of ontbreken.
  • Een viertal wandcontactdozen zitten op verkeerde plaatsen.
  • Extra elektriciteit groep voor de vrieskast ontbreekt helemaal (moet dus getrokken worden en bijgeplaatst in de meterkast)
  • Aanvoer van koud en warm water zit niet op goede plek.
  • Afvoer water zit op verkeerde plek.
  • Gasaansluiting zit op verkeerde plek
  • en verder nog wat kleinere aanpassingen....
Nou ik schrok me een hoedje. Dat is dus een hele verbouwing. En ik haalde de bouwtekeningen van de keuken voor de dag, waarop alle aansluitingen wel goed vermeld staan. En dat correspondeert dus inderdaad niet met de werkelijkheid.
Leo zei dat dit een gigantische aanpassing is en dat er een loodgieter, een electricien en een stucadoor aan te pas zullen moeten komen, nadat alles is gepland. "Reken maar op wel een week vertraging!"


schema van kwakkel


Ik vroeg: "Hoe kan dat nou? Hier staat toch alles genoteerd? En het schema klopt, dus het is niet goed uitgevoerd."
Leo vertelde mij dat het inderdaad niet is gegaan zoals op de tekening, omdat dit nooit bij de aannemer is aan gekomen! De aannemer heeft de aansluitingen gemaakt op basis van casco zonder keuken met aansluitingen op 'standaard' plaatsen. Nou daar ben ik dus mooi klaar mee!
Het blijkt dat Kwakkel (de keukenleverancier) niets te verwijten valt. De tekeningen die zij hebben gemaakt kloppen wel. Het ingenieursbureau van de bouwcombinatie, 'K+L' in Hoek van Holland, heeft verzuimd om de gegevens van de tekeningen die zij van Kwakkel hebben ontvangen te verwerken in het bouwplan van de aannemer. Een communicatieprobleem dus, waar ik nu mee opgezadeld ben.
Leo stelde me gerust en zei: "Hans het komt allemaal goed, alleen duurt het wat langer. Ik ga het voor je oplossen. Ik laat je niet in de steek." Hij begon gelijk allerlei mensen te bellen..
A.s. maandag heb ik de spuiters voor de muren besteld. Dus vroeg ik me af of ik dat wel door kon laten gaan. "Nou als je alle keukenonderdelen in het midden van de kamer zet, spuiten ze er wel omheen nadat het is afgeplakt met plasic". We hebben toen gezamenlijk alle keukenonderdelen in het midden -als en soort eiland- bij elkaar gezet.

Ik word gebeld als er meer bekend is....


Met Leo is overlegd en onder aanvoering van hem is een ploeg gevormd die het probleem binnen een week kan aanpakken. Eind volgende week is de muur voor de keuken aangepast met de juiste aansluitingen. Ik kan maandag gewoon de spuiters voor de muren laten komen, zei ie... En de keuken kan de week daarop, of zelfs volgende week donderdag of vrijdag, al gemonteerd worden. Ik wacht het af....
naar de volgende maand
REAGEREN?

---- TERUG NAAR HET MENU BOUW ----